Hozzáállásban az erő

Közel öt éve döntöttem úgy, hogy alakítok egy kis céget, mert már nem tudok tovább azonosulni az akkori munkahelyem vezetőinek stílusával és hozzáállásával sem, hiszen számos esetben azt éreztem, hogy a nyújtott szolgáltatás minősége már nem fontos, csupán az a lényeg, hogy minél előbb és minél több számban utaljanak az ügyfelek. Ennek kapcsán számos vita is keveredett már az alkalmazottak és a vezetők között, és amikor én is úgy éreztem, hogy ez már nem nevezhető szolgáltatás nyújtásnak, kiváltam, és megcsináltam a saját magam vállalkozását.

Természetesen ez nem volt könnyű. Az első időszakban többször is azon kaptam magam, hogy elbizonytalanodtam, nem tudtam jól döntöttem-e mikor kiváltam, és félelmek kezdtek bennem úrrá lenni, de amilyen gyorsan felismertem ezeket, hála a jó égnek olyan gyorsan tovább is hessegettem ezeket a rossz gondolatokat. Egyetlen dolog biztos, problémám abból sosem volt, hogy kevés lett volna a munka. Sőt! Nagyon gyorsan, egy év leforgása alatt már arra volt szükség, hogy munkatársakat keressek, akik segítenek kielégíteni a piaci szükségleteket. Jelenleg már öt fővel dolgozunk együtt, ami közel sem annyira volt problémamentes, mint amennyire én azt vártam volna.

Két kolléga ugyanis elkezdte az akkor még egészen jól működő csapatot elrontani, ha lehet így fogalmazni, ami már később hatalmas méreteket kezdett ölteni. Éppen ezért azt gondoltam, hogy egy jó kis coaching segítségünkre lehet, amiben a kogwheeel munkatársai tökéletes partnerek voltak. A velük való közös munka után a beosztottak már nem voltak közel olyan feszültek egymással, és ami még fontosabb volt számomra, hogy mindenki elkezdte a saját döntéséért és munkájáért vállalni a felelősséget. Teljes fordulat volt tapasztalható a munkához és a vállalati léthez való hozzáállásukban, és ez bizony a mindennapi munka során is azonnal kikristályosodott. Biztosan hosszú távon is a csapat segítségét fogjuk kérni, mert nem csak hatékonyan segítettek feloldani a problémákat, hanem jól is érezték magukat a munkatársak. Hatalmas öröm számomra, hogy megtaláltam őket.