A karácsony legjobb íze

Az emberek többségének már gyerekkorától kezdve kialakulnak olyan emlékek, illatok, ízek, színek, melyek egy-egy ünnephez vagy eseményhez. Én sem vagyok másként ezzel, ha bár felnőttként ezek az emlékek néha át is tudnak alakulni. Nekem például egészen gyerekkoromtól kezdve nem a szokásos fahéj illat jelentette a karácsony illatát, hanem bizony a narancs, mert az édesanyám iszonyatosan sok narancsot és gyümölcsöt tett a fa alá, és ebben az időszakban szinte folyamatosan narancs illat áradt az egész házban. Én pedig hogy ha egy ilyen nagyon erős narancs illatot kezdek el érezni szinte azonnal a karácsony jut eszembe. Persze azért nálunk már más a helyzet.

Az én férjem ugyanis nagyon szereti a lazac steak és egyéb lazac ételeket, éppen ezért karácsonykor nem hiányozhat a konyhából a friss lazac. Nálunk már a lazac az, ami meghatározza a karácsonyt, és az én gyerekem valószínű így a lazachoz fogja kötni az ünnepeket akármilyen furcsa is. Persze azért én a narancsot is mindig belecsempészem a karácsonyi illatok közé, már csak azért is, mert nekem anélkül nem karácsony a karácsony.

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd pont a lazac steak lesz az az étel, amit én a karácsonyi asztalra fogok tenni. Én mindig azt hittem, hogy majd a hagyományos ételeket fogom készíteni az ünnepi asztalra. Persze abban sincs hiány egyetlen ünnepkor sem, csupán nem én, hanem az édesanyám vagy a család más tagjai készítik el. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha tengeri herkentyű beszerzésében gondolkodik, akkor mindenképpen az oceanfood.hu oldalt keresse fel ez ügyben, mert nem csak jó minőségű tengeri alapanyagok kaphatók náluk, hanem bizony iszonyatosan gyorsan és egyszerűen be lehet szerezni bármelyiket. A rendelésnél egyszerűbb nincs a világon. És ráadásul jó áron, gyorsan és biztonságosan.